085-066 12 77
info@lightingpoleservices.nl

Industrieweg 8C
5145 PV Waalwijk | NL

Volg ons!

Contact

Kasteel Groeneveld Baarn

In opdracht van ITN Installatietechniek BV heeft Lighting Pole Services de levering van het type Plectre Bollard uitgevoerd. Deze speciale Bollards armaturen zijn door ITN bij de parkeergelegenheden van het Kasteel Groeneveld geïnstalleerd.

Project locatie

Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld te Baarn is een 18e-eeuwse buitenplaats en één van de mooiste voorbeelden van een buitenhuis uit die tijd. Sinds de 17e eeuw kwamen regenten en kooplieden naar buitenplaatsen om op enige afstand van de stad te genieten van het goede leven: rust, ruimte, frisse lucht, natuur, cultuur, lekker eten, ontmoetingen en goede gesprekken. Om diezelfde redenen komen nog steeds zo’n 400.000 bezoekers per jaar naar Groeneveld.

Geschiedenis

Het huis is gebouwd rond 1710 en geldt als één van de mooiste voorbeelden van een landhuis uit de stijlperiode van de Rococo. Kasteel Groeneveld ontstond in de traditie van de 17de en 18de eeuwse landgoederen. In die tijd was het gebruikelijk voor rijke stedelingen, voornamelijk Amsterdammers, om een ‘buiten’ aan te schaffen. In wezen waren de buitenplaatsen als zomerhuizen bestemd. Dat geldt ook voor Groeneveld, dat vermoedelijk gebouwd is op de fundamenten van een boerenhofstede. Aanvankelijk bestond het huis alleen uit het middengedeelte van het hoofdgebouw en de twee bijgebouwen: koetshuis en oranjerie. De zijvleugels dateren uit omstreeks 1760.

Staatsbosbeheer

Kasteel Groeneveld, buitenplaats voor stad en land, maakt deel uit van Staatsbosbeheer.  Staatsbosbeheer draagt niet alleen zorg voor de natuur van Nederland, maar zij beheren ook monumenten. Landgoederen, buitenplaatsen, molens, schaapskooien, boerderijen en zelfs een vuurtoren.

Erfgoed met een verhaal

Elk cultureel of industrieel erfgoed dat Staatsbosbeheer beheert is nauw verbonden met het landschap waarin het staat: alle erfgoederen getuigen van een bijzonder samengaan tussen natuur en cultuur. En allemaal vertellen ze iets over onze gemeenschappelijke geschiedenis. Het zijn die verhalen die Staatsbosbeheer graag levend wil houden. Onze missie luidt niet voor niets: beschermen, beleven en benutten. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Staatsbosbeheer te weten www.staatsbosbeheer.nl

Lighting Pole Services heeft op verzoek van Staatsbosbeheer en ITN Installatietechniek BV de Plectre Bollards voorzien van een speciale MX Extreme coating. Door het feit dat de lichtmasten bestand diende te zijn tegen honden urine hebben wij voor MX Extreem gekozen. MXExtreme™ is de drielaags versie van ons nieuwe coating principe. Dit innovatieve coating systeem geeft een uitzonderlijke bescherming tegen extreme UV toepassingen, evenals een zeer harde beschermende coating tegen extreme externe invloeden zoals bijvoorbeeld zand stormen. Een steenharde permanente bescherming van meer dan 15 jaar met de beste visuele en product technische eigenschappen. Daarnaast voldoet het aan de benodigde eigenschappen voor de toepassing in alle mogelijke landgebieden en corrosie categorieën . Deze nieuwe coating voldoet aan alle in de DIN 12944-  en DIN 55633 gestelde  normering voorwaarden.

See the world in a new light

De Plectre serie opent een wereld van samenhangende esthetiek en identiteit welke naar mogelijke stadse vormgeving wordt door gegeven. Van de rand van de stad tot aan het centrum is het nu mogelijk om een tekenreeks van echt samenhangend en elegante verlichting ontwerpen te realiseren. De Plectre is ontworpen om diversiteit van stadse ruimten te kunnen omhelzen. De aluminiumconstructie is beschikbaar in kolommen variërend van 4 tot 8 m in hoogte, bolders met een schat aan visionaire belichtingsopties en subtiele markering lichten die kunnen worden geïntegreerd in de bestrating. De hoge kolommen speciaal ontworpen voor hoofdwegen met een slanke uithouder voorzien van  geïntegreerde LED systemen, zijn een esthetisch hoogstaande aanvulling op de slanke vorm van de kolom.

Het armatuur en LED systeem voldoet aan alle eisen van de straatverlichting tot klasse E om ten allen tijden voldoende licht te hebben. De Plectre combinaties zijn ontworpen voor verkeersvrije straten, speelplaatsen en parkeerplaatsen. Het geïntegreerde LED systeem creëert een eenheid met haar omgeving en is toepasbaar voor elk mogelijk project en/of te realiseren lichtbeeld.

Uw plectre.

Uw Plectre. Uw keuze. De Plectre serie kan speciaal naar uw keuze uitgevoerd worden. Middels verschillende oppervlakte behandelingen kunt u uw specifieke wens in realiteit omzetten. Middels de toevoeging van de diverse coating systemen van onze partner Eurocaotings GmbH zijn de mogelijkheden zeer groot. U kunt dit systeem tevens voorzien van anti graffiti coating en/of anti sticker coating. Hierdoor blijft uw installatie tot in de lengte der jaren esthetisch hoogstaand.